ZITHROMAX (Azitromycine) is een antibacterieel macrolide geneesmiddel geïndiceerd voor de behandeling van patiënten met milde tot matige infecties veroorzaakt door vatbare stammen van de aangewezen micro-organismen in de hieronder vermelde specifieke aandoeningen. Aanbevolen doseringen en duur van de therapie bij volwassen en pediatrische patiëntenpopulaties variëren bij deze indicaties.

ZITHROMAX is een antibacterieel middel op basis van macroliden dat wordt voorgeschreven bij lichte tot matige infecties veroorzaakt door aangewezen, vatbare bacteriën:

 • Acute bacteriële exacerbaties van chronische bronchitis bij volwassenen
 • Acute bacteriële sinusitis bij volwassenen
 • Ongecompliceerde huid- en huidstructuurinfecties bij volwassenen
 • Urethritis en cervicitis bij volwassenen
 • Genitale zweren bij mannen
 • Acute otitis media bij pediatrische patiënten (6 maanden en ouder)
 • In de gemeenschap opgelopen longontsteking bij volwassenen en pediatrische patiënten (6 maanden en ouder)

Beperking van het gebruik:

Azitromycine mag niet worden gebruikt bij patiënten met longontsteking die ongeschikt worden geacht voor orale therapie vanwege matige tot ernstige ziekte of risicofactoren.

Om de ontwikkeling van resistente bacteriën tegen te gaan en de effectiviteit van ZITHROMAX (azitromycine) en andere antibacteriële geneesmiddelen te behouden, mag ZITHROMAX (azitromycine) alleen gebruikt worden voor de behandeling van infecties waarvan bewezen is of sterk vermoed wordt dat ze veroorzaakt worden door vatbare bacteriën.

Gebruik

Om de ontwikkeling van resistente bacteriën tegen te gaan en de effectiviteit van ZITHROMAX (azitromycine) en andere antibacteriële geneesmiddelen te behouden, mag ZITHROMAX (azitromycine) alleen gebruikt worden voor de behandeling van infecties waarvan bewezen is of sterk vermoed wordt dat ze veroorzaakt worden door vatbare bacteriën. Wanneer gegevens over kweek en gevoeligheid beschikbaar zijn, moet hiermee rekening worden gehouden bij de keuze of wijziging van een antibacteriële therapie. Bij gebrek aan dergelijke gegevens kunnen de lokale epidemiologie en gevoeligheidspatronen bijdragen tot de empirische keuze van de therapie.

Welke bijwerkingen zijn er mogelijk?

Veel medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken. Een bijwerking is een ongewenste reactie op een geneesmiddel wanneer het in normale doses wordt ingenomen. Bijwerkingen kunnen mild of ernstig zijn, tijdelijk of blijvend. De bijwerkingen die hieronder staan vermeld, worden niet door iedereen ervaren die dit medicijn gebruikt. Als u zich zorgen maakt over bijwerkingen, bespreek dan de risico’s en voordelen van deze medicatie met uw arts.

De volgende bijwerkingen zijn gemeld door ten minste 1% van de mensen die dit geneesmiddel gebruiken. Veel van deze bijwerkingen kunnen onder controle worden gehouden, en sommige kunnen na verloop van tijd vanzelf overgaan.

Neem contact op met uw arts als u deze bijwerkingen ondervindt en ze ernstig of hinderlijk zijn. Uw apotheker kan u advies geven over het omgaan met bijwerkingen.

 • diarree (mild)
 • hoofdpijn
 • misselijkheid
 • maagpijn of -ongemak
 • braken

Is Zithromax hetzelfde als amoxicilline?

Amoxicilline en azitromycine zijn verschillende soorten antibiotica. Amoxicilline is een penicilline-type antibioticum en azitromycine is een macrolide antibioticum. Merknamen van amoxicilline zijn Moxatag en Amoxil. Merknamen van azithromycine zijn Zithromax, Zithromax Tri-Pak, Zithromax Z-Pak, en Zmax.

Hoe lang duurt het voordat Zithromax werkt?

Hoe lang duurt het voordat azithromycine chlamydia geneest? Het duurt ongeveer een week (zeven dagen) voordat azitromycine chlamydia geneest. Heb gedurende zeven dagen na inname van uw eenmalige dosis azitromycine geen seks, anders kunt u uw seksuele partner besmetten met chlamydia.

Welke infecties behandelt Zithromax?

Zithromax Z-PAK (azitromycine) is een half-synthetisch macrolide antibioticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van:

 • otitis media (middenoorontsteking),
 • tonsillitis,
 • laryngitis,
 • bronchitis,
 • longontsteking,
 • en sinusitis veroorzaakt door vatbare bacteriën.

Is Zpack een sterk antibioticum?

Azitromycine is een populair antibioticum voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Het werkt door het stoppen van de groei van bepaalde soorten bacteriën. Het werkt niet tegen virussen. Z-Packs, ook wel “Z-Paks” genoemd, zijn gemakkelijk te gebruiken, over het algemeen betaalbaar en zeer effectief.

Dr. Noah Koolsbergen
Laatste berichten door Dr. Noah Koolsbergen (Meer berichten)
Dosering

250mg, 500mg

Aantal

120, 180, 270, 30, 360, 60, 90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zithromax” te beoordelen

Your email address will not be published. Required fields are marked