Orlistat is een geneesmiddel dat zwaarlijvige mensen helpt af te vallen. Normaal gesproken wordt vet uit uw voeding afgebroken door enzymen in uw maag en darmen en opgenomen in uw lichaam om te worden opgeslagen. Orlistat zorgt er echter voor dat deze enzymen niet meer werken – dit betekent dat 30 tot 40 procent minder voedingsvet door uw lichaam wordt opgenomen. In plaats daarvan gaat het niet-geabsorbeerde vet rechtstreeks door je spijsverteringsstelsel.

Hoe werkt Orlistat?

Het ingrediënt, Orlistat, bindt zich aan vet uit je voedsel als het vrijkomt in je darmen. In plaats van dat dit vet in uw bloedbaan wordt opgenomen en door uw lichaam wordt opgeslagen, blijft het gebonden aan Orlistat en gaat het volledig door uw systeem. Ongeveer tweederde van het voedingsvet blijft in je lichaam. Daarom helpt Orlistat de hoeveelheid vet die uw lichaam opneemt te verminderen, wat betekent dat u uw bestaande vetreserves verbrandt voor energie, in plaats van het vet dat u in uw dieet verbruikt.

Hoe bevordert het gewichtsverlies?

Misschien heb je de zin al eerder gehoord: “calorieën in versus calorieën uit”. Met het risico het onderwerp te simpel te maken: als we minder eten en meer doen, zullen we afvallen. Orlistat helpt uw ​​lichaam om “minder te eten” (en af ​​te vallen), door een derde van het vet dat u uit uw maaltijden eet weg te gooien.

Hoe lang duurt het om te werken?

Het werkt meteen bij elke maaltijd. Maar dit is geen crashdieet – we verwachten dat je elke 3 maanden ongeveer 5% van je startgewicht verliest. Dit betekent dat als u momenteel 90 kg weegt, we verwachten dat u binnen 3 maanden 4,5 kg zult verliezen. Met Orlistat willen we dat u levenslange gewoonten opbouwt en voorgoed gewicht verliest; het uit te houden voor een gezondere, meer energieke jij.

Hoe gebruik ik Orlistat?

Orlistat is verkrijgbaar in twee soorten: Xenical en Alli. Xenical is de voorgeschreven dosis (120 mg) van Orlisat, terwijl Alli de helft van de hoeveelheid (60 mg) bevat en vrij verkrijgbaar is. Beide behandelingen richten zich op en verwijderen vet op precies dezelfde manier.

Hoe effectief is Orlistat?

In klinische onderzoeksgegevens was het gemiddelde gewichtsverlies 50 procent extra met Orlistat in vergelijking met placebo met dieet. Dit betekent dat als u 6 kg zou kunnen verliezen met alleen een dieet, u 9 kg zou kunnen verliezen met Orlistat. Bovendien werd aangetoond dat degenen die Orlistat gebruikten, hun gewichtsverlies beter volhielden dan in de placebogroep.

Wat zijn de bijwerkingen van Orlistat?

Bijwerkingen die verband houden met Orlistat houden voornamelijk verband met de verminderde opname van vet dat in de ontlasting terechtkomt. De symptomen zijn vaak mild en niet iedereen ervaart ze, maar als u zich aan uw vetarme dieet houdt, verkleint u het risico dat ze optreden. U kunt de volgende symptomen ervaren:

  • Buikkrampen
  • Winderigheid
  • Losse olie ontlasting
  • Vette spotting
  • Urgentie om te poepen

Hoe kunnen we uw Orlistat-tablets vertrouwen?

Onze Orlistat-tabletten worden geproduceerd door een toonaangevende en bekende farmaceutische fabrikant, voorgeschreven en verstrekt aan onze klanten onder begeleiding van bevoegde en gekwalificeerde artsen en apothekers in een volledig gereguleerde apotheek om ervoor te zorgen dat u een in het VK goedgekeurde geneeskunde van hoge kwaliteit ontvangt.

Wanneer kun je resultaten zien?

U kunt binnen 1-3 maanden resultaten verwachten; met als doel om in 3 maanden 5% van uw startgewicht te verliezen.

Hoeveel gewicht kan ik verwachten te verliezen als ik Orlistat gebruik?

De hoeveelheid gewicht die u verliest terwijl u Orlistat gebruikt, is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de hoeveelheid calorieën die u verbruikt, uw trainingsniveau, uw metabolisme, uw huidige gezondheidstoestand en uw startgewicht. Voor degenen die een vetarm, caloriearm dieet volgen en de aanbevolen 30 minuten, vijf keer per week trainen, raden we aan om te streven naar een gewichtsverlies van ongeveer 0,5-1 kg per week.

Dr. Noah Koolsbergen
Laatste berichten door Dr. Noah Koolsbergen (Meer berichten)
Dosering

120mg, 60mg

Aantal

120, 180, 270, 30, 60, 90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Orlistat” te beoordelen

Your email address will not be published. Required fields are marked